Dette er viktig å tenke på før du kjøper hyttemøbler

Mann og dame sitter i hyttemøbler utenfor hytta

 

Når solskinnet og varmegradene kommer til hytte på fjellet eller ved sjøen er det ingenting som er bedre enn å benytte seg av uteplassen på hytta. Det å bare kjenne solen varme mens man sitter og nyter dagens måltid er uslåelig. Men hvordan velge riktig hyttemøbler? Hva bør du tenke på når du skal innrede uteplassen?

 

To stk sammenleggbare utestol i tre på en liten terrasse

Møbler til liten uteplass

Størrelsen på hytter og uteplass varierer. Har du en liten balkong eller terrasse, er det gjerne mer utfordrende å innrede med hyttemøbler. En uteplass skal du gjerne gjøre mer på enn bare å sitte ned, det er derfor lurt å tenke igjennom størrelsen på hyttemøblene, samt hvilke egenskaper og funksjoner de har. Stick Utestol og Stick Krakk er et ypperlig alternativ for deg med lite uteplass. Utestolen og krakken er sammenleggbar og kan både stables og henges opp. Et annet godt alternativt kan være å ta i bruk utebenker fra Log. Log toseter m/ bord kombinerer både stol og bord i ett.

Detaljbilde av at noen spiser pai på et utebord i tre
To adirondack-stoler hvor den ene er barnestol med fjell i bakgrunn

Tenk møbler med flere funksjoner

Overraskende besøk kan være både hyggelig, men også litt ubehagelig. Rundt bålpanne på terrassen er det kanskje ikke nok stoler eller du mangler et bord å servere maten på. Det er for det er lurt å ta brukt smarte møbler som komplimenterer sittegruppen du allerede har. Det kan for eksempel være en benk, som både kan fungere som et bord, blomsterbord eller sitteplasser for flere. Krakker og fotskamler deler også flere av funksjonene til utebenker, men tar enda mindre plass og dermed også lettere å flytte etter gjestene har gått.

Vedlikehold og behandling av hyttemøbler

Hyttemøbler trenger, på lik linje med andre utemøbler, littegranne omsorg og kjærlighet. Hvor stort behovet er varierer derimot. Utemøbler i tre krever jevnlig vedlikehold 2-3 ganger i året, mens andre utemøbler verken krever behandling eller omfattende vedlikehold. Spesielt hyttemøblene fra Log-kolleksjonen, men også møblene fra Georgian Bay, Stick og Adirondack Classic er laget av sedertre som har nettopp denne vedlikeholdsvennlige egenskapen. Disse møblene blir bare finere og finere etterhvert som de eldes og flere lar dem derfor stå utendørs gjennom hele sesongen, vinter som sommer. Det er imidlertid å anbefale at de vaskes med jevne mellomrom for å opprettholde utemøbelets fatning, Les mer om hvordan du tar vare på utemøblene i tre her.

Hyttemøbler på terrassen utenfor hytta
Jente sitter alene på brygge ute ved sjøen i en adirondack-stol

Hvor mange personer skal det være plass til?

Det er mye fine hyttemøbler, men ikke alle er like praktiske. Tenke derfor igjennom på forhånd hvor mange det skal være plass til før du velger utemøbler til hytta. Eksempelvis er det lettere å gjøre plass til flere rundt et langbord enn det er rundt et rundt bord. Her kreves det prioritering om hvorvidt man ønsker at uteplassen skal være et sted for å slappe av i en solseng eller i en dyp og god Georgian Bay-stol, om det skal være en spiseplass for familien, eller begge deler om uteområdet tillater det.

Hytte ved sjøen?

Har du hytte ved sjøen og er ute etter noe robuste flott utemøbler i tre er det viktig å velge riktig. Sjøluft kan ha negativ innvirkning på visse materialer. Er hytta nær kysten er det derfor lurt å velge tremøbler som er laget av materialer som trives i kystklima. Utemøblene fra kolleksjonen Georgian Bay, Stick, Log og Adirondack Classic er alle laget av ulike type sedertre som ikke bare tåler sjøluften, men blir finere med tiden.

Følg oss på instagram for inspirasjon og tips!