Dette er viktig å tenke på før du kjøper hyttemøbler

Mann og dame sitter i hyttemøbler utenfor hytta

Sammen med solskinnet og varmegradene kommer også behovet for en god uteplass. Hva bør du tenke på når du skal innrede uteplassen, og hvilke møbler bør man velge?

Hyttemøbler til liten uteplass

Størrelsen på uteområdet varierer. Har du en liten balkong eller terrasse kan det ofte oppleves litt mer krevende å innrede en hyggelig uteplass. Selv om det er viktig å ha møbler på terrassen ønsker du kanskje ikke å fylle opp hele plassen med et par stoler. Derfor er det lurt å tenke igjennom hva du ønsker å oppnå med innredning og hyttemøbler, og dermed velge størrelse, egenskaper og funksjoner for utemøblene ut fra det. Stick Utestol og Stick Krakk er ypperlige alternativer om du har liten uteplass. Både utestolen og krakken er sammenleggbare, og kan stables og henges opp. Andre dekorative og plasseffektive alternativer kan være utebenker fra Log, eller kombimøbler som Log toseter med bord.

To sammenleggbare utestoler i tre på en liten terrasse

Detaljbilde av at noen spiser pai på et utebord i tre
To Adirondack-stoler hvor den ene er barnestol med fjell i bakgrunn

Flerfunksjonelle møbler – Vær alltid beredt!

Tenk møbler med flere bruksområder. Du har kanskje opplevd at det dukker opp litt flere på festen enn planlagt. Det kan være veldig hyggelig, så lenge du er godt forberedt. Løsningen er ikke nødvendigvis å kjøpe inn flere møbler, men riktige møbler. En utebenk er et ypperlig eksempel på møbler med flere bruksområder, og kan benyttes både som bord, sitteplasser og naturligvis benk. Krakker og fotskamler deler også flere av funksjonene til utebenken, men tar enda mindre plass og kan dermed også lettere settes bort etter at gjestene har gått.

Vedlikehold og behandling av hyttemøbler

Fordi utemøblene dine står mye ute er de nødt til å tåle slitasje fra vær og vind. Det er derfor viktig å velge utemøbler som er laget av materialer som gjør dem best mulig rustet for dette uten å forfalle. Seder er en tresort som inneholder naturlige (impregnerende) oljer, og er spesielt motstandsdyktig mot skader og slitasje. Sammenlignet med andre typer utemøbler i tre, er det mer sannsynlig at tremøbler i seder vil vare i flere år, uten for store anstrengelser knyttet til vedlikehold.

Spesielt hyttemøblene fra Log-serien, men også møblene fra Georgian BayStick og Adirondack Classic er laget av sedertre som har nettopp disse vedlikeholdsvennlige egenskapene. Disse møblene blir bare finere og finere etter hvert som de eldes, og flere lar dem derfor stå utendørs gjennom hele sesongen, vinter som sommer. Det er imidlertid å anbefale at de vaskes innimellom for å holde utemøblene i god forfatning. Les mer om hvordan du tar vare på utemøblene i tre her.

Utemøbler i sedertre på terrassen utenfor hytta
Jente sitter alene på brygge ute ved sjøen i en Adirondack-stol

Hvor mange personer skal du ha plass til?

Det finnes mange fine hyttemøbler, men ikke alle er like praktiske. Tenk derfor igjennom på forhånd hvor mange det skal være plass til før du velger utemøbler til hytta. Eksempelvis er det lettere å gjøre plass til flere rundt et langbord enn det er rundt et rundt bord. Her kreves det prioritering om hvorvidt man ønsker at uteplassen skal være et sted for å slappe av i en solseng eller i en dyp og god Georgian Bay-stol, om det skal være en spiseplass for familien, eller begge deler om uteområdet tillater det.

Hytte ved sjøen?

Har du hytte ved sjøen og er ute etter robuste, flotte utemøbler i tre er det viktig å velge riktig. Sjøluft kan ha negativ innvirkning på visse materialer. Er hytta nær kysten er det derfor lurt å velge tremøbler som er laget av materialer som trives i kystklima. Utemøblene fra serien Georgian BayStickLog og Adirondack Classic er alle laget av ulike type sedertre som ikke bare tåler sjøluften, men faktisk blir finere med tiden.

Følg oss på instagram for inspirasjon og tips!

«Les også: «Hva er sedertre»

6 grunner til å kjøpe hyttemøbler i sedertre:

1 ) Krever enkelt og lite vedlikehold
Seder inneholder naturlig (impregnerende) oljer, som gjør utemøbelet tilnærmet vedlikeholdsfritt.

2 ) Et utemøbel som varer
På grunn av sine fremragende egenskaper kan utemøbler i sedertre potensielt vare opp mot 20 år, ofte lenger.

3 ) Eldre jo bedre
Hvis du velger å la møblene stå ute, uten noe form for behandling, vil de forvitres gradvis til en nydelig grå eller sølvfarget patina.

4 ) Ikke tunge, men stødig
Selv om sedermøbler veier lite, og er lett håndterbare, vil de allikevel stå stødig gjennom en skikkelig vindkule.

5 ) «Innebygd» isolasjon
I sedertre finner vi små luftlommer som beskytter møbelet mot større temperaturendringer. Dette gir mer komfort når du setter deg ned i en god lenestol, en glovarm sommerdag.

6 ) Et miljøvennlig alternativ
Utemøblene fra Canadian Outdoor er rene produkter. Tømmeret som blir brukt i møblene er ikke behandlet eller blitt tilført noe midler under produksjon. Les mer om miljø og bærekraft