Ja! Alle våre møbler et miljøvennlig. 

For oss er kvalitet og holdbarhet helt essensielt. Det gjelder like mye vårt ansvar for miljø og omgivelser. Sedertre er ikke en truet tresort, og for hvert tre som hugges plantes det to nye. Sedertre er i toppklassen når det gjelder holdbarhet, og også svært bærekraftig.

Friske trær som hugges og som igjen lages til hagemøbler beholder absorbert karbon i treverket. I praksis betyr det at du har et lite karbonlager som bidrar til å redusere mengden klimagasser i atmosfæren.

Noen av våre møbler kommer flatpakket, delvis montert eller ferdig montert. I pakken følger det med en bruksanvisning, skruer med tilhørende firkant-bits.

Stick: Ferdig montert
Log og Georgian Bay:
Delvis montert
Adirondack Classic og Muskoka: Flatpakket

Ved montering av Log-møblene kan dere være kjekt å ha en gummiklubbe (kan kjøpes på Coop Obs Bygg)

Oversikt over alle monteringsanvisninger.

Nei, dessverre. Våre møbler kommer delvis montert eller flatpakket. Unntaket er Stick-stolen som kommer ferdig montert.

Sedertre er en tresort som har unike egenskaper og gjør det helt enestående i et nordisk klima. Først av alt av alt er seder robust og svært lett. Det inneholder naturlig olje som forhindrer råte og sopp Dette gjør det svært vedlikeholdsvennlig og kan derfor stå ute, uten behandling.

Les mer om «Hva er sedertre?»

Treverket vi bruker i våre tremøbler kommer fra sertifisert skoger i Canada og Nord-Amerika.

Ja, det gjør det.

Fordelen med å velge møbler i sedertre er dette produktet krever svært lite vedlikehold. Det er meget slitesterkt, holdbart og stabilt. Jevnlig rengjøring av møbelet er nok. Ønsker du å bevare treverkets farge som nytt er det lurt å behandle det.

Den sølvgrå fargen kommer normalt etter 7-8 måneder.

Les mer om «Levende utemøbler»

Nei, dersom du velger å betale hele beløpet med én gang vil det ikke påbeløpe flere kostnader.

Vi bruker Klarna som betalingsmåte. For full oversikt over alle spørsmål, se Klarna sin kundeservice.

Ja, med Klarna kan du utsette og dele opp betalingen etter ønske. For full oversikt over alle spørsmål, se Klarna sin kundeservice.

Du vil ved bestilling motta informasjon om med sporingsnummer. Vi benytter oss av Postnord.

Pakken kan spores på deres webside: Postnord.no

Opplever du å få et produkt som har en feil, vil vi rette opp i dette så fort som mulig. Reklamasjonsfristen er normalt 2 år etter at du mottok varen. Dersom du ønsker å heve kjøpet eller få en ny vare, avtaler du med oss om hvordan vi skal løse dette.

Reklamasjonsskjema

I utgangspunktet leverer vi kun i Norge. Ta kontakt med oss webshop@canadian-outdoor.no dersom det er aktuelt for dere å få varer levert utenfor Norge.

Vi har et showroom på Ål hvor det er mulig å hente møblene. Ta kontakt direkte med oss før du bestiller.

webshop@canadian-outdoor.no / 320 86 330

Du finner oss her:
Jegermoen 1, 3570 ÅL
Mandag – fredag: 08 – 16

Mottar du en vare fra Canadian Outdoor med transportskader bør du gjøre følgene:
1. Gi beskjed til speditør (Postnord, Schenker). Ikke signer fraktbrevet for mottagelse. Du må ikke ta imot varen dersom den har store transportskader.
2. Kontakt Canadian Outdoor webshop@canadian-outdoor.no eller 320 86 330

De aller fleste møblene fra Canadian Outdoor er laget av sedertre. Sedertre er en tresort som har unike egenskaper og gjør det helt enestående i et nordisk klima.

Oljen som finnes i treverket, gjør det naturlig motstandsdyktig mot sopp og råte og fungerer som en impregnering. Kort og godt perfekte egenskaper for hagemøbler i tre. Møbler i sedertre kan brukes ubehandlet i mange år.

Les mer om hva sedertre

Behandling med treolje

Mange foretrekker at møblene får et naturlig værslitt utrykk og lar derfor møblene forbli ubehandlet. Dersom du ønsker å behandle eller for eksempel gi en annen farge på produktet, så er Textrol treolje fra Owatrol godt egnet for sedertre. Behandling med denne type olje tar du godt vare på møbelet og forlenger levetiden.

Les mer om hvordan du behandler tremøbler her

Utemøbler i sedertre er solide og kan i utgangspunktet stå ute hele året. Vi anbefaler likevel å lagre utemøblene under tak når de ikke er i bruk. Mye snø og røft vær vil naturligvis føre til slitasjen på treverket.

Ønsker du et rustikt og grålig utrykk er det bare positivt at møblene står utendørs. Er du imidlertid fornøyd med slik møbelet er når du kjøper det, anbefaler vi å behandle dem, samt sette under tak. Å sette dem bort for vinteren går imidlertid som en lek. Sedertremøbler er nemlig svært lette.

Ja, alle møblene kan behandles. Det er imidlertid viktig at dette gjøres med egnet midler som Owatrol Olje eller annen pustende beis/olje. Ønsker du å bevare treverkets farge som nytt er det lurt å behandle det.

Se mer om vedlikehold

Nei, det er ikke sopp. I våt tilstand vil det mørkne og kanskje få flekker i ulike nyanser. Når solen og varmen er tilbake, lysner treverket og tørker opp igjen.

Dette skjer fordi treverk er levende. Gjennom årstidene og med alderen endrer det naturlig karakter og farge. Nordamerikansk seder varierer i alt fra lys gul til rød, og til en mørkere, rødbrun tone. Sol og regn er med og påvirker treverket i utestolen. Ubehandlet vil fargen derfor endre seg relativt raskt til en rustikk, sølvgrå patina.

Les mer om «Levende utemøbler»