Med disse hyttemøblene ute skaper du påskestemning på hytta!

Hyttemøbler ute på terrassen med fin utsikt

Fortsetter været slik det har vært de siste ukene er det stor sannsynlighet for at du virkelig vil få nyte solen på terrassen denne påsken. Med noen gode utestoler, en utebenk, et lite bord og kanskje en skinnfelle har du gode forutsetninger for en koselig stemning med dine flotte hyttemøbler ute på terrassen.

PÅSKESTEMNING MED ENKLE GREP

Hva som gir påskestemning er individuelt, likevel er det noen elementer som ofte går igjen i både interiør og eksteriør. Men først og fremst handler det om å komme seg ut. Deretter kan du med enkle grep skape en hyggelig og påskeinspirert atmosfære. Tradisjonelle elementer som påskeegg og gule farger er selvskrevne hos de fleste, både av nostalgiske og tradisjonelle grunner. De senere årene har vi imidlertid sett en trend der disse fargene er tonet mer ned, og man tar i bruk mere innslag av naturlige elementer som tre, kvister og mose.

Varmer vafler ute oppå en trebenk på uteplassen
Uteplassen på hytte med hyttemøbler ute og flott utsikt

På hytta med @cabinlykke

Denne påsken har vi vært så heldige å få samarbeide med Tanja de Maesschalk, en dyktig fotograf og influenser som går under navn @cabinlykke på Instagram. Tanja og ektemannen overtok den koselig hytta på Nesbyen våren 2020 og har siden pusset opp og skapt sin drømmehytte. Da vi i Canadian Outdoor oppdaget @cabinlykke på Instagram og så bildene hun publiserte av sine Log-stoler på hytta si, ble vi mektig imponert. Vi tok kontakt, og Tanja tok utfordringen på strak arm. Resultatet ble denne artikkelen med tips og inspirasjon til hvordan også du kan skape påskestemning med dine hyttemøbler ute, enten det er på hytta eller hjemme. Tanja har stått for både styling og fotografering for alle bildene i denne artikkelen.

5. tips til hvordan skape påskestemning med dine hyttemøbler ute

Om du er på hytta på fjellet, hytta ved sjøen eller hjemme i hagen – påsketid er utetid. Tiden for å kjenne på varmen fra solen og oppdage de første vårtegnene, samtidig som vi takker farvel til kong Vinter.

1. Ikke spar på tepper og pledd

Puter, pledd og skinnfeller kan det aldri bli nok av. Det er naturligvis en balansegang, men generelt er man for sparsom med dette. Alt som gjør at du kan sitte ute lengst mulig er nøkkelen for en optimal opplevelse med dine hyttemøbler ute på terrassen.

More is more. Påsken er tiden for å flytte ut, ute med stoler, pledd og vaffeljern. Pledd er deilig å sitte på og ha rundt seg.

– Tanja de Maesschalk / @cabinlykke

Her kan det imidlertid være lurt å tenke på at fargene bør harmonisere. Når det kommer til farger har Tanja en hovedregel:
– Jeg kjøper interiør jeg kan bruke flere ganger i året, derfor holder jeg meg til en naturlig fargepalett med hovedsakelig jordfarger.

Skinnfelle i en stol ved siden av gode tøfler og en liten hund
Utebenker i tre langs hytteveggen i påskesola

Flytt ut! Med utropstegn – finn frem det du har av utemøbler, tepper og pledd som gjør at du kan sitte lengst mulig

Tanja de Maesschalk / @cabinlykke

2. Planter og kvister

Dette er en klassiker, som aldri vil gå av moten. Planter og kvister er en riktig hyggelig påminnelse på at nå er våren her. Det trenger ikke være den tradisjonelle påskeliljen, men kanskje gåsunger, eller så enkelt som kvister eller greiner dandert i en fin vase gir både et spill og en lunere atmosfære.

Ikke sett gåsungene i vann. For da holder de lenger. Ellers vil du oppleve et de “hovner litt” og får et gulskjær som ikke er så fint.

– Tanja de Maesschalk / @cabinlykke

Grønn plante står på et trebord
Tremøbler står inntil solveggen på hytta
-47%
Utgående vare
Opprinnelig pris var: 3 790,-.Nåværende pris er: 1 990,-.
-28%
Opprinnelig pris var: 3 890,-.Nåværende pris er: 2 790,-.
-18%
Opprinnelig pris var: 1 690,-.Nåværende pris er: 1 390,-.

Jeg bare digger møblene! De er solide og vedlikeholdsvennlige. Det er viktig for oss som ikke har bodplass. Møblene tåler vær og vind, og dessuten er de kjempegode å sitte i. Vinn-vinn der altså ????Tanja de Maesschalk / @cabinlykke

Utestol med fotskammel og utebenk i tre står rett på snøen.

3. FINN DEN LUNESTE PLASSEN

Mengden snø kan gjøre at du ikke har like god plass på terrassen, eller kanskje har du bare en liten uteplass. Ingen fare, snarer tvert imot, da kan du “velge og vrake”. Skap uteplassen du synes egner seg best denne påsken. Det kan være steder med skjerming fra bygning, er andre stedet på tomten som er i ly. Utemøbler rett på snøen kan bli minst like fint som på en platting. Bare kreativiteten kan sette stopper for hva man kan gjøre med en spade og en haug med snø; snøbenker, levegg, isbar – her er mulighetene mange.

  • Utebenk i solid rundstokk Log Benk 120cm Opprinnelig pris var: 2 990,-.Nåværende pris er: 1 790,-.
  • Log Firkantet Utebord Opprinnelig pris var: 3 790,-.Nåværende pris er: 1 990,-.
  • Solid hagestol i lyst sedertre Log Utestol Opprinnelig pris var: 3 890,-.Nåværende pris er: 2 790,-.
  • Fotskammel i solid, håndlaget sedertre Log Fotskammel Opprinnelig pris var: 1 690,-.Nåværende pris er: 1 390,-.
Utebenker i tre står rundt en bålpanne

4. Bruk møblene som dekor

Bruk puter og pledd i alt av tomme utemøbler. Plasser dem gjerne inntil en vegg eller i en krok. Sette en kurv på utebenken, eller lag deg et personlig stilleben som bryter det hele opp litt på uteplassen.

Sleng puter i alle stolene du har. Eller plasser dem slik at uteplassen ikke ser tom ut.

– Tanja de Maesschalk / @cabinlykke

Utebenk står inntil hytteveggen for å skape rom på uteplassen
Gåsunger på en utebenk på uteplassen utenfor hytta
-40%
Opprinnelig pris var: 2 990,-.Nåværende pris er: 1 790,-.
Utebenk i tre med en dekorativ kurv i tre
Trestol med reinsdyrskinn og stor hvit pute
Kvikklunsj ligger på utebord i tre.
Nærbilde av dekorative påskeegg på et utebord
Nærbilde av nystekte vafler og mini marshmallows

5. Valg av utemøbler

Utemøbler er en investering som skal vare i mange år, det er derfor viktig å tenke igjennom alt fra stil, komfort og type materiale. Andre faktorer man ofte kan glemme er behovet for behandling og vedlikehold, samt lagringsplass.

Møblene fra Canadian Outdoor er inspirert av de dype skogene i Canada. Spesielt møblene fra serien Log er et perfekt valg for hytta på fjellet eller ved sjøen. Utemøblene lages i Nord-Amerika, i ubehandlet sedertre (Northern White Cedar). Et naturlig innhold av impregnerende oljer sørger for svært lang levetid og gjør hyttemøblene bortimot vedlikeholdsfrie. Ettersom hyttemøblene kan stå ute hele året trenger du hverken å tenke på behandling eller lagerplass.

Ønsker du å vite mer om hvorfor hyttemøbler er så godt likt?

Legg igjen en kommentar