Materialer

Våre tresorter

Alle møbler fra Canadian Outdoor er laget i Canada, av bærekraftige canadiske tresorter som holder svært høy kvalitet.

Western Red Cedar

Western Red Cedar kommer fra nordvestkysten av Canada. Dette er en saktevoksende tresort med lite kvist, svært lav vekt og høy kvalitet. På grunn av at treverket er ekstra lett å bearbeide samt dets formstabilitet, egner det seg særdeles godt til utemøbler. Treets oljer fungerer som naturlig impregnering og trenger dermed ikke å bli behandlet. Gradvis får møbelet en flott sølvgrå patina. Ønsker man å beholde den rødlige fargen kan man selvfølgelig olje treet med jevne mellomrom. Fordi man ønsker å sikre en bærekraftig produksjon planter man alltid to nye sedertre for hvert man hogger.   

Northern White Cedar

Northern White Cedar har mye av de samme egenskapene som Western Red Cedar. I fargen fremstår treet lysere en red cedar. Hvitt sedertre bruker vi i Log-serien og er en utmerket tresort til utemøbler. Ubehandlet vil møblene over tid få en nydelig sølvgrå patina. Ønsker man å beholde den opprinnelige fargen kan det oljes med jevne mellomrom. Møblene i Northern White Cedar er delvis bygget med rundstokk som vil sprekke i overflaten når det tørker. Det er helt naturlig og forringer ikke produktets kvalitet. Fordi man ønsker å sikre en bærekraftig produksjon planter man alltid to nye sedertre for hvert man hogger.   

Muskoka Pine

Muskoka Pine er et canadisk furutre som kommer fra et populært ferieområde i Ontario. Møblene er produsert i FSC-sertifisert lokal pine. Treverket fremstår som lyst og vil uten behandling få en sølvgrå patina over tid. Ettersom Muskoka Pine ikke er vedlikeholdsfritt, bør man behandle treet jevnlig med olje eller beis for ekstra beskyttelse. Tre er et levende materiale.