Velg bekymringsfrie utemøbler 

Når du skal ut å kjøpe nye utemøbler til hagen eller hytten er det mye å ta hensyn til. Det finnes utemøbler i tre, aluminium og plast. Vi skal nå forklare hvorfor sedertre egner seg så godt til utemøbler.

Hvilken tresort?

Utemøbler skal takle slitasjen fra vær, vind som kommer ved å stå ute. Derfor er det lurt å sjekke ut hvilke møbler som er laget med materialer som rustet for den slags påvirkning.

Sedertre er et slikt materiale. Seder inneholder naturlig (impregnerende) oljer som gjør det spesielt motstandsdyktig mot skader og slitasje som oppstår ved å stå ute hele året. Dette er i seg selv grunnen nok til at vi har valgt å kalle det for bekymringsløse utemøbler, men det finnes mer. 

Hva er egentlig sedertre? Les: «Hva er sedertre?»

Blir naturlig sølvgrå

Hvis du lar møblene stå uten behandling, vil de gradvis få en nydelig grå eller sølvfarget patina. Denne endringen gjelder alle typer sedertre, inkludert den populære røde sorten “Western Red Cedar”. Ønsker du å beholde det opprinnelige utseende på dine utemøbler i sedertre, eller ønsker et annet utrykk, kan du alltids behandle det. Enten med farget eller transparent beis (som puster).

Se møblene fra Log-serien

Solid og holdbart

Seder er et spesielt sterkt tre som verken er utsatt for vridning eller trykk/press under produksjon. Sedertre er absolutt å vurdere dersom du ønsker møbler med et rustikt utseende og usedvanlige god holdbarhet.

Se Adirondack-serien

Våre serier

Muskoka

kanadisk Furu

Log

Lys seder

Stick

Rød seder

Classic Adirondack

Lys seder

Georgian Bay

Rød seder

Våre bestselgere

-48%
Utgående vare
Opprinnelig pris var: 1 890,-.Nåværende pris er: 990,-.
-46%
Utgående vare
Opprinnelig pris var: 1 490,-.Nåværende pris er: 799,-.
-27%
Nyhet!
Opprinnelig pris var: 5 490,-.Nåværende pris er: 3 990,-.
FargeløsFargeløs
Gylden EikGylden Eik
+3
599,-

Flere grunner til å velge utemøbler i seder

Krever lite vedlikehold

Sedertre inneholder naturlig olje som gjør at ditt møbel er svært vedlikeholdsvennlig. Du kan derfor velge å la møblet forbli helt ubehandlet. Sol og regn vil påvirke treverket, som med tiden gir møbelet en nydelig grå patina.

Naturlige, gode egenskaper

Sedertreet har den fremragende egenskapen at det naturlig inneholder råte- og soppforebyggende. Oljene i sedertre beskytter treet mot slitasje. Dette i seg selv gjør materialet ideelt, selv i det tøffeste klimaet. Det gjør at møbelet kan stå ubehandlet år etter år. 

Stødig, men overraskende lette

Spesielt møblene fra Log-serien er stødig og kraftig, men du vil nok bli positivt overrasket over hvor lette de er. En sjelden, men fin kombinasjon for noen solide utemøbler. 

Innebygd isolasjon

I treverket finnes det små luftlommer som beskytter treet mot større temperaturendringer, det funger nærmest som isolasjon. Dette gir mer komfort når du setter deg ned i en god lenestol eller på en utebenk i seder. Ikke for varm, ikke for kald. 

Les mer fra Canadian Outdoor

Utemøbler fra Canadian Outdoor med i Tid For Hage 2022 (TV 2)

Tid for Hage er både lærerikt og inspirerende TV-underholdning, kanskje spesielt for de som ønsker ...

Møblene du får se i Tid For Hage 2022 (TV 2)

Her kommer en liten oversikt over hvilke produkter som ble brukt TV-programmet.

– Ikke bare en hytte, dette er en livsstil

De siste årene har hyttemarkedet eksplodert. Hyttegrender har blitt fylt opp i rekordfart og tomter ...