Utemøbler fra Canadian Outdoor med i Tid For Hage 2022 (TV 2)

Terrasse med møbler fra Canadian Outdoor, som vist i Tid For Hage

Under den fjerde sesongåpning av TV 2-programmet Tid For Hage 2022 blir ble vi inspirert til hvordan forvandle en bratt hageskrånig til et magisk hageunivers. Flere av Log-møblene fra Canadian Outdoor ser du i TV-episoden.


Tid for Hage er både lærerikt og inspirerende TV-underholdning, kanskje spesielt for de som ønsker å gjøre noe med hagen sin, eller drømmer om en hage. Teamet er ledet av Kjersti Bergesen og består av dyktige håndverkere og designere som tar enhver utfordring på strak arm.

En hage i ulendt terreng, men flott utsikt

I denne episoden møter vi noen som har en hage med flott utsikt, men store deler av hagen ligger ulendt til i en bratt skråning. Verken tid eller evner har strukket til og de har derfor søkt Tid For Hage-teamet om hjelp.

Foto: Pandora Film / TV 2
Foto: Pandora Film / TV 2

Hagedesigneren i Tid For Hage 2022 – Malin Persson

Malin Persson – jobber med interiør og hagedesign og skal i denne episoden få bryne seg på hageskråningen. Programleder Bergesen introduserer henne som en designer som brenner for bærekraft og gjenbruk. Hun er kjent for å lage en unik atmosfære og tar ofte utgangspunkt i det unike ved hver enkelt hage.

Instagram: @themalinpersson

– Norges kanske vackraste trädgård

Etter at Malin har inspisert hagen for første gang, tilkaller resten av gjengen:
– Välkommen till Norges kanske vackraste trädgård, sier hun på sjarmerende svensk.
Med entusiasme og energi går hun løs på oppgaven. Ambisjonen er å skape en magisk, “foresty” hage. Designspråket er ikke alltid like lett å forstå, men det i seg selv skaper en nysgjerrighet og behov for å se videre. Finn frem godsakene og sett deg godt til rette. Dette er bra og inspirerende TV med innslag av humor og læring.

Terrasse med møbler fra Canadian Outdoor, som vist i Tid For Hage
Foto: Pandora Film / TV 2

Som Prins Charles sin «Stumpery garden»

Under introduksjonen bruker hun også begreper som “Stumpery garden”. Med det, mener hun at hagen skal ha med elementer fra trestammer og røtter for å skape en litt dramatisk stemning. For å få resten av gjengen med på notene henviser hun til hagen Prins Charles har i Highgrove, som er en av verdens største stumpery gardens. 

Tregjerde i tuja

Gjerdet de bygger, som kan minne litt om en skigard, blir utført med treverket tuja. Som håndverkerne, også kommenterer i programmet, er dette et treverk som holder svært lenge. Dette er ikke overraskende, ettersom tujaen er nært beslektet med den nordamerikanske sederen du får i møblene fra Canadian Outdoor.

Les også: Hva er sedertre?

Møbler fra Canadian Outdoor som ble brukt under Tid For Hage
Foto: Pandora Film / TV 2

Store, rustikke utemøbler tre

I hagen som Malin designer er det fokus på materialer og planter som passer naturlig inn og som bidrar til stilen «Foresty», eller «Woody». Utemøblene fra Canadian Outdoor ble derfor et naturlig valg, med sitt autentiske og rustikke uttrykk. I tillegg til dette er også møblene ekstremt holdbare og krever ekstremt lite vedlikehold. Utemøblene kan stå ute hele året og har ikke det samme behovet for å lagres under tak på vinteren, til eksempel. Det kommer godt med når møblene befinner seg på en platting, nederst i en skråning. 

Naturlig møbler, naturlige farger

Dersom møblene står ute hele året vil det naturligvis påvirke treverkets uttrykk, men formen og stabilitet vil holde ikke forandre seg. Ønsker du derimot at møblene skal holde det samme uttrykket som da du kjøpte dem, blir du nødt til å behandle møblene.

Tid For Hage 2022 kan du se på TV 2 på søndager fra kl. 20, eller når du måtte ønske på TV 2 Play.