– Ikke bare en hytte, dette er en livsstil

De siste årene har hyttemarkedet eksplodert. Hyttegrender har blitt fylt opp i rekordfart og tomter som har ligget på markedet lenge er blitt revet bort. Ifølge Renate Larsen Lorentzen, er det ikke bare en hytte du får deg, det er en livsstil. – Det er ikke bare en hytte, det er en livsstil og en avhengighet, ler hun.


Renate står bak kontoen Casachicks som i skrivende stund har rundet 275 000(!) følgere på Instagram. Fra en koselig hyttegrend i Brokke (Setesdalen), inspirerer hun til et hyggelig hytteliv gjennom fine motiver, en smittende latter og en ualminnelig hjelpsom ektemann. Hardtarbeidende er det ingen tvil om at de begge er.

En livsstil som involverer hele familien

Denne livsstilen som Renate, med en humoristisk undertone, omtaler som en avhengighet, gjør at mye av tiden foregår på hytta. I perioder kan det være hver helg. 

Familien forstod at hyttelivet på fjellet ville gå utover aktiviteter og det sosiale hjemme. Spesielt for barna har det vært viktig å finne en løsning som passet for alle. 

– For oss ble det viktig å ha hytte i et hyttefelt der vi kunne få litt av det vi gav avkall på hjemme. Vi har også lagt til rette for at barna kan ha med seg venner på tur. Det tror jeg er viktig at for at barna også skal trives i den livsstilen. 

– Familien er sammen på en helt annen måte

Det er noen spesielt som skjer på hytta. Selv om familien Lorentzen har alt tilrettelagt med fasiliteter som TV, strøm, internett også videre, skjer det noe med familietiden og hvordan de er sammen. 

– Vi skaper små aktiviteter sammen og familien er sammen på en helt annen måte, sier hun og legger til:
– Noen ganger er det bare at vi sitte ute og griller pølser rundt bålpanna en kort tid før barna går inn igjen.  Det trenger ikke være så lenge eller så mye.

Pinnekjøtt til påske

Enhver sesong har sine magiske sider, derfor er det ingen stor skuffelse når snøen på bakken blir gradvis mindre, dagene blir lyses og temperaturen stiger. Det er en tid for alt og for Renate og familien er påsken markeringen av en ny årstid. 

– I påsken samles hele familien og Håkon tar opp pinnekjøttet han kjøpte inn i jula. Påsken blir på en måten avslutning på vintersesongen og begynnelsen på sommeren. 

Den lange listen med påsketradisjoner er det ikke å finne hos Lorentzen, men pinnekjøttet og store påskeegg har foreløpig vært en suksess, forteller hun, men legger til at nå som barna har blitt større er det ikke bare godteri. 

– Vi fyller store påskeegg med alt fra godteri, chips, blader, favorittdrikken osv., det er alltid litt ekstra stas.

Finn din egen stil

– Nå som solen og sommeren nærmer seg føler jeg nesten det er som å våkne fra dvale. Jeg får en helt ny kreativitet, forteller den erfarne influenseren. 

Med kurs mot 300 000 følgere er det mye innhold som skal produsere og hendelser som skal dokumenteres. Når vi spør Renate om stil, stopper hun litt opp. Hun får ofte det spørsmålet, men synes det er vanskelig å svare fordi det er så mange aspekter. Stil kan være så mangt. 

– På én måte vil jeg si at jeg ikke har min egen stil, eller en tydelig definert stil. Jeg henter inspirasjon fra mange ulike stiler som jeg blander med det jeg synes er fint.

Hun forteller om en episode for mange år siden der de nettopp hadde kjøpt nytt hus i Lillesand og hun tenkte nå var det blanke ark, og muligheten for å kjøre en ny og «moteriktig» stil. På det tidspunktet var det minimalistisk interiør som var i vinden. Hun oppdaget fort at dette var en stil hun ikke klarte å slå seg til ro med. Hun klarte ikke helt å slappe ordentlig av. Det gikk derfor ikke lang tid før puter, pledd og teksturer fant veien inn i huset.

– Det er du som skal bo der, ikke Instagram. Det er til syvende og sist du som ser alt sammen og som skal trives der. En kopi du ikke liker selv, vil du mest sannsynlig ikke trives i. 

Mye tid på ute på terrassen

På terrassen til Renate finner vi noen robuste og flotte hyttestoler fra Canadian Outdoor. Dette er stoler som er godt egnet til å stå ute hele året og blir litt som en god vin, bedre med tiden. 

– Jeg får så mange fine kommentarer på dem. Både på Instagram og her i hyttefeltet. Jeg bare elsker fargen og hvordan det varier gjennom sesongene. Nå på våren, som møblene rekke å tørke, blir de helt lys grå og får en perfekt patina.

Utover det estetiske setter hun ekstra pris på at de krevere minimalt med vedlikehold og er veldig allsidig. Hun forteller at de ikke har gjort noe med møblene siden de fikk dem for nærmere halvannet år siden. 

– Det er også utrolig solide møbler som er lette og flytte på. Dessuten gjør det ikke noe om det kommer en liten skramme her eller der, det er hyttemøbler. De skal tåle litt, og det gjør de også, avslutter Renate.

Produkter du har sett i denne artikkelen

3 890,-
Ikke på lager