Sedertre – et miljøvennlig alternativ

Sedertre et bærekraftig alternativ

Vi tar for oss tre påstander som skal hjelpe oss å forklare de miljømessige fordelen knyttet til kjøp, behandling og bruk av seder.

1. Ved å bruke sedertre tømmes den kanadiske skogen for viktig ressurser

Feil. Sedertre fra kanadiske skoger omfattes av et strengt og forsvarlig skogvern. Av totalt 347 millioner hektar med skog er det kun 0,5% som årlig blir til tømmer. Dette blir dessuten erstattes ved at det blir sådd nye trær. Du kan derfor være trygg på at sedertre fra Canadian Outdoor er et miljøbevisst valg. Tømmeret vi bruker i våre utemøbler er kun høstet i PEFC- eller FSC-sertifiserte skoger.

2. Ved å kjøpe utemøbler i sedertre bidrar jeg til en uansvarlig nedskjæring av skog som får negative konsekvenser for natur og dyreliv

Feil. Fakta er at det har blitt gjort en formidabel innsats av kanadiske myndigheter og internasjonale organisasjoner med å utarbeide standarder og retningslinjer for å sikre en bærekraftig skogforvaltning. Dette har resultert i at det i dag finnes mer sedertre i Canada enn det gjorde på 70-tallet.

3. Produksjon av tømmer øker drivhuseffekten

Feil. Fakta er at sedertre faktisk redusere klimagassutslippene. Hvordan? Som friske, unge trær, absorberer de og lagrer klimagasser (karbon/CO2) – dette karbonlageret forblir i treverket selv etter at det er blitt til hyttemøbler. Når trær blir eldre og forfaller så vil karbonlageret slippes ut igjen i naturen og bli en del av livssyklusen.

Presisering
Det finnes dessverre områder i verden hvor samtlige myter stemmer. Vi har ingen oversikt over om hvorvidt dette gjelder eksplisitt for sedertre, men ifølge FN er jordens skogflate redusert med 20 prosent. Dette er dramatiske tall som krever aksjon. I Canadian Outdoor jobber vi aktivt gjennom våre leverandører og deres organisasjoner med å påvirke denne utviklingen. Canada er altså ikke en del av den mørke statistikken FN viser til.

Kilder:
Western Red Cedar Lumber Association 
International Union for Conservation of Nature and Natural Resources
Natural Resources Canada

 

Legg igjen en kommentar