Våre tresorter

Alle møbler fra Canadian Outdoor er laget i Canada, av bærekraftige canadiske tresorter som holder svært høy kvalitet. Tresorten er den mest allsidige, fornybare og bærekraftige ressursen på jorda i dag, og det er derfor tre er også det mest brukte materialet i når man lager møbler. På denne siden ønsker vi å fortelle litt om kvaliteter og egenskapene til de ulike materialene vi bruker.

Detaljer av tresorten rød seder, også kalt western red cedar
Hagestol med resindyrskinn og en kaffekopp, viser materielet rød seder

Western Red Cedar (Thuja Pilacata)

På norsk; Rød seder. Denne tresorten finner vi på nordvestkysten av Canada og USA. Disse trærne blir som regel 50-60 meter høye og 2-4 meter målt rund stammen. Dette er en saktevoksende tresort med lite kvist, svært lav vekt og høy kvalitet. På grunn av at treverket er ekstra lett å bearbeide samt dets formstabilitet, egner det seg særdeles godt til utemøbler. Treets oljer fungerer som naturlig impregnering og trenger dermed ikke å bli behandlet. Gradvis får møbelet en flott sølvgrå patina. Ønsker man å beholde den rødlige fargen kan man selvfølgelig olje treet med jevne mellomrom. Fordi man ønsker å sikre en bærekraftig produksjon planter man alltid to nye sedertre for hvert man hogger.   

Detalj av hvit seder, også kalt northern white cedar
Hagemøbler i tre

Northern White Cedar (Thuja occidentalis)

Dette lyse sedertre kalles også for “Eastern Arborvitae”. Denne sedertypen har mye av de samme egenskapene som Western Red Cedar. I fargen fremstår treet lysere en rød seder. Hvitt sedertre bruker vi i Log-serien og er en utmerket tresort til utemøbler. Ubehandlet vil møblene over tid få en nydelig sølvgrå patina. Ønsker man å beholde den opprinnelige fargen kan det oljes med jevne mellomrom. Møblene i Northern White Cedar er delvis bygget med rundstokk som vil sprekke i overflaten når det tørker. Det er helt naturlig og forringer ikke produktets kvalitet. Fordi man ønsker å sikre en bærekraftig produksjon planter man alltid to nye sedertre for hvert man hogger.

Detalj av alaska seder, også kalt alaska cedar
Stick utestol med snødekt elv bak

Alaska Cedar (Alaskasypress)

Pine er et Kanadisk furutre som kommer fra et populært ferieområde i Ontario. Møblene er produsert i FSC-sertifisert furutre. Pine ikke er vedlikeholdsfritt. Derfor børe treet behandles jevnlig med olje eller beis for ekstra beskyttelse. Treverket fremstår som lysn, kan vil avhengig av type behandling skifte farge.

Stick – Se møblene i lyst Alaska-seder

Pine (Pinus)

Pine er et Kanadisk furutre som kommer fra et populært ferieområde i Ontario. Møblene er produsert i FSC-sertifisert furutre. Pine ikke er vedlikeholdsfritt. Derfor børe treet behandles jevnlig med olje eller beis for ekstra beskyttelse. Treverket fremstår lyst gult, nesten hvitt, men vil avhengig av behandling skifte farge.