Om de ulike tresortene

Alle møbler fra Canadian Outdoor er laget av bærekraftige tresorter fra Nord-Amerika. Denne oversikten gir deg informasjon om egenskapene, likhetene og ulikhetene blant de utvalgte tresorter vi bruker i våre utemøbler.

Detaljer av tresorten Rød Seder, også kalt Western Red Cedar
Hagestol med reinsdyrskinn og en kaffekopp, viser materialet rød seder

Western Red Cedar (Thuja Pilacata)

På norsk; Rød seder. Denne tresorten finner vi på nordvestkysten av Canada og USA. Disse trærne blir som regel 50-60 meter høye og 2-4 meter målt rund stammen. Dette er en saktevoksende tresort med lite kvist, veier lite, men likevel robust. Den enkle og stabile tresorten gjør at det egner seg godt til å lage utemøbler av. Treets oljer fungerer som naturlig impregnering og er ikke avhengig av kontinuerlig behandling, slik vi kan se hos andre tresorter. Utemøbler av denne tresorten vil gradvis utvikle en flott sølvgrå patina. Ønsker du å beholde den rødlige fargen kan du selvfølgelig olje treet med jevne mellomrom.

Georgian Bay – Se møblene i rød seder

Detalj av hvit seder, også kalt Northern White Cedar
Hagemøbler i tre

Northern White Cedar (Thuja occidentalis)

Denne sedertypen har mye av de samme egenskapene som (rød seder) Western Red Cedar, men det fremstår en del lysere. Uten behandling vil møbelet over tid få en nydelig sølvgrå patina. Ønsker du å beholde den opprinnelige fargen kan det oljes med jevne mellomrom. Møbler i denne tresorten vil relativt raskt få sprekker i ulik grad, ettersom det tørker. At utemøblet sprekker er ikke et svakhetstegn og vil ikke på noen måte skade møbelet, snarere tvert imot. Dette er en del av en prosess som kalles for “checking” og som sørger for at treverket holder seg stabilt og uten vridninger. Vi bruker hvit seder i Log-serien og er en utmerket tresort til utemøbler.

Log – Se møblene i hvit seder

Detalj av Alaska seder, også kalt gul seder
Stick utestol med snødekt elv bak

Alaska Cedar (Alaskasypress)

Også kjent som Alaska sedertre, dette treet (Chamaecyparis nootkatensis) vokser i Stillehavet Nordvest, fra Alaska gjennom British Columbia og inn i Oregon. Dette er et eksklusivt og unikt treverk som blir brukt i alt fra musikkinstrumenter til majestelig trebåter. Treet er hardt og tett, men allikevel lett. Kombinasjonen av stor styrk og lav vekt gjør tresorten helt unik og ypperlig til bruk i utemøbler.

Stick – Se møblene i lyst Alaska-seder

Pine (Pinus)

Pine er et Kanadisk furutre som kommer fra et populært ferieområde i Ontario. Møblene er produsert i FSC-sertifisert furutre. Pine ikke er vedlikeholdsfritt. Derfor børe treet behandles jevnlig med olje eller beis for ekstra beskyttelse. Treverket fremstår lyst gult, nesten hvitt, men vil avhengig av behandling skifte farge.