Sedertre er svært vedlikeholdsvennlig. Det har naturlig motstand mot råte og trenger derfor ingen behandling med olje eller beis. Dette gjør sedertreet bortimot vedlikeholdsfritt, sammenlignet med andre tresorter.

Dersom man ønsker å bevare den opprinnelige fargen så godt som mulig, må møbelet oljebehandles og kontinuerlig vedlikeholdes. På denne siden vil dere lese om våre råd.

Les mer
Les mer
Les mer
Les mer
Rengjøring

Tre gode tips til hvordan rengjøre utemøbelet

Vær og vind tærer på de aller fleste tremøbler som brukes ute. Ønsker man å forlenge levetiden til hagemøblene må man derfor vaske og behandle dem ofte. Men det finnes unntak.

  1. Finn fram hageslangen, en klut og en bøtte vann tilsatt noen dråper grønnsåpe.
  2. Vask lett over med kluten før du spyler med hageslangen.
  3. La møbelet tørke godt før bruk.
Oppbevaring

Lagring av hagemøbler i sedertre

Utemøbler i sedertre er svært solide og kan i utgangspunktet stå ute hele året. Vi anbefaler likevel å lagre utemøblene under tak når de ikke er i bruk. Tre er levende. Mye snø og røft vær kan slite på treverket. Å sette dem bort for vinteren går imidlertid som en lek. Sedertremøbler er nemlig svært lette.

Behandling

Enkel behandling av møblene

Fordelen med å velge møbler i sedertre er dette produktet ikke krever vedlikehold. Kun vanlig rengjøring. Det er meget slitesterkt, holdbart og stabilt. 

Jevnlig rengjøring av møbelet er nok. Ønsker du å bevare treverkets farge som nytt er det lurt å behandle det med enkle midler.